0

A ZSÁKMÁNY

3,800Ft

2-8
20
6+

Készleten

Leírás

Ajánlott korosztály: 6 éves kortól

Játékosok száma: 2-8

Játékidő: 20 perc

Tengerre! Szerezd meg te a legtöbb aranyat érő kereskedelmi hajókat, és védd meg sajátjaid az ellenséges kalózoktól! Küldj csatába egy kalózkapitányt, hogy biztosan tiéd legyen a győzelem!

Már sokadik napja tengődünk a vízen, de mindhiába – a beígért fenséges zsákmánynak se híre, se hamva. Ideje lesz visszafordulnunk… De várjunk csak! Mi az ott a távolban? Csak nem a királyság egyik kereskedelmi hajója? Arrrr, ez már valami, vitorlákat felhúzni! Csak nehogy egy másik csapat kalóz hamarabb lecsapjon ezekre a fenséges kincsekre!

Vitorlázz el a kalandok tengerére, ahol minden hullám mögött ármány leselkedik hajódra! A Zsákmány egy díjnyertes kártyajáték, ami már 1992 óta sok játékos kedvence – nem véletlen, hiszen a neves társasjáték tervező, Reiner Knizia munkája. 2005-ben még a híres Mensa Select díjat is elnyerte. Hiába, a jó játékélmény időtálló! 🙂

A játékosok a körükben több akció közül választhatnak, amikor végrehajtották akciójukat, a következő játékoson a sor. Kijátszhatnak maguk elé egy kereskedelmi hajót, kalózhajót játszhatnak ki valamelyik kereskedelmi hajóhoz, esetleg kalózkapitányokat játszhatnak ki. A játékosok a körül elején tudnak kereskedelmi hajót szerezni, ha a maguk elé lerakott hajót senki nem támadta meg, vagy ha valamelyik kereskedelmi hajónál nekik van a legnagyobb erejük (a kalózhajók különböző értékűek).

Amikor a pakli elfogy, és valamelyik játékosnak már egy lap sem maradt a kezében, a játék véget ér. A játékosok összeadják az elnyert kereskedelmi hajókon lévő aranyérmék számát, és kivonják belőle a kezükben maradt kereskedelmi hajókon lévő aranyérmék számát. A legtöbb aranyérmével rendelkező játékos a nyertes.

A játékot, amennyiben mindenki önmagáért harcol, 2-5 fő játszhatja, páros szövetségeket kötve pedig 4, 6 vagy 8 játékos szállhat tengerre.

A doboz tartalma:

25 kereskedelmi hajó kártya

48 kalózhajó kártya

4 kalózkapitány kártya

1 admirális kártya

játékszabály

További információk

Játékosok száma

2-8

Játékidő

20

Ajánlott életkor

6+