0

ALTIPLANO

11,990Ft

2-5
60-120
12+

Készleten

Leírás

Ajánlott korosztály: 12 éves kortól

Játékosok száma: 2-5

Játékidő: 60-120 perc

Emeld a kereskedelmet magasabb szintre az Altiplano társasjátékkal!

Szállítsd a megtermelt árukat Dél-Amerika legmagasabb fennsíkján át, cseréld el őket még értékesebb holmikra, és válj Te a leggazdagabbá!

Figyelj, hová lépsz, a zord körülmények között minden lépésedet jól meg kell tervezned, hiszen erőforrásaid igencsak végesek!
Terjeszd ki kereskedelmi hálózatodat az egész Altiplano-fennsíkra!


A játék során mindenki saját zsákját “fejleszti” annak érdekében, hogy minél hasznosabb, és céljainak leginkább megfelelő erőforrásokat és jelölőket tudja belőle kihúzni a körök elején. A kihúzott jelölőket lehet felhasználni számos akció végrehajtásához, valamint újabb jelölők megszerzéséhez. Kezdetben minden játékos más cikkekhez fér hozzá, és a különböző áruk (például a hal, a kakaó vagy a kukorica) más-más tulajdonságokkal bírnak.

A különböző helyszínek közötti mozgás megtervezése kulcsfontosságú, hiszen a tervezett akciókat csak a hozzájuk tartozó helyszínen lehet végrehajtani. Ha sikerült a megfelelő helyszínre kocsikázni, a kikészített jelölők beválthatók vagy felhasználhatók: a farmon élelem vagy gyapjú állítható elő, a bányában követ, az erdőben fát lehet szerezni, de egyes helyszíneken építhetünk csónakot vagy házat is.

Mivel az Altiplano társasjátékban az erőforrások szűkösek, jól meg kell tervezni az akciók optimális sorrendjét, a szállítás és a raktározás idejét!

A játék tartalma:

Alpaka kezdőjátékos jelölő

7 helyszíntábla

5-5 akciótábla, raktár és húzózsák

útjelölő, bábu, tároló (5 színben)

5 győzelmipont áttekintő

7 szereplapka

1 bővítménysáv

28 bővítmény

209 árujelölő

15 kocsi jelölő

56 kártya

pontozótömb

1 db szabálykönyv

További információk

Játékosok száma

2-5

Játékidő

60-120

Ajánlott életkor

12+