0

CHACHAPOYA

3,800Ft

2-4
30-45
8+

Készleten

Leírás

Ajánlott korosztály: 8 éves kortól

Játékosok száma: 2-4

Játékidő: 30-45 perc

“Nem tudom, egyszerűen nem tudom, hogyan tovább. Hónapok óta itt rostokolunk és rengeteg kincset felhalmoztunk, amelyek egy vagyont érhetnek a feketepiacon. Egy életre megoldaná a pénzkérdéseinket… Tudom, most örülnöm kéne, hisz elvégre itt állok a siker kapujában, minden lehetőség adott, hogy learassam mindazt, amiért egész életemben dolgoztam. Most mégis kétségek gyötörnek, nem tudom helyes-e ez így? Tényleg így kell végződnie? És, ha még sikerülne is mindent megszereznem, együtt tudnék élni a tudattal egy életen át, hogy minden társamat becsaptam?” – részlet egy kalandor naplójából, 1930.

A Chachapoya-ban a játékosok olyan régész-kalandorok szerepébe bújhatnak, akik saját szakállukra dolgozva műkincsek felkutatásán és értékesítésén dolgoznak. Most közös erőfeszítéseiknek köszönhetően rengeteg kincsre bukkantak, ám a zsákmány elosztása felvet néhány kérdést. Valószínűleg senki sem akar osztozni, ami teret nyit a taktikázásnak és a blöffölésnek Mint a kalandorok egyike, Neked is minél több és minél értékesebb kincs begyűjtésén kell fáradoznod. Viszont nem könnyű megtalálni az “arany középutat” a szerénység és a mohóság határai között: ha túl szolid vagy üres kézzel távozol, ha meg túl rámenős, könnyen kieshetsz a játékból…

A Chachapoya lényege a licitálás és a blöffölés. A játék végén a játékosok az összegyűjtött kincs- és kalandorkártyák által juthatnak pontokhoz. A legdörzsöltebb kalandor-régészi címet az nyerheti el, aki zsákmányaival a legtöbb pontot gyűjtötte.

A játék tartalma:

– 45 kincskártya

– 50 kalandorkártya

– 4 rejtett kincs jelző

– 1 játékszabály

További információk

Játékosok száma

2-4

Játékidő

30-45

Ajánlott életkor

8+