METRO X

5,000Ft

1-6
20
7+

Készleten

Leírás

Ajánlott életkor: 7 éves kortól

Játékosok száma: 1 – 6 fő

Játékidő: 20 perc

Tervezd meg az utazásod és járj be minél több metróállomást ebben a kellemesen gondolkodtató, mégis kikapcsolódást nyújtó sínpompás metrótúrában!

A játék elején minden játékos magához vesz egy metrótáblát. Döntsétek el, melyik térképet szeretnétek használni, és már indulhat is a versengés! Utazóként az lesz a feladatod, hogy okosan tervezve a lehető legtöbb vonalat “járd be” – és közben minél több megállót húzz ki a sorból.

A játékvezető felfordítja a húzópakli felső kártyáját, majd mindenkinek el kell döntenie: mit kezd a kártyán lévő lehetőséggel. Ha a kártyán szám szerepel, a számnak megfelelő mezőt húzhatsz le valamelyik útvonaladon. Azonban mindegyik vonalat csak kétszer lehet használni, így érdemes mérlegelni, melyik vonal kiegészítésével van legnagyobb esély az adott vonal befejezésére – és így a pontszerzésre.

Vannak ráadásul trükkösebb kártyák is, melyek teret nyitnak az egyedi megoldásoknak és kombinációknak: az Ugord át! lehetőséget nyújt egy mező lehúzás nélküli átlépésére, a Szabad a pálya lappal egy üresen marad mező lehúzása pótolható be, az Átszállással pedig igazán sok pontot gyűjthettek be a játék végén.

Nincs holtidő, a táblák letörölhetők, így semmi akadálya akár több visszavágónak!

A játék tartalma:

– 15 utazáskártya

– 6 kétoldalú metrótábla (letörölhető)

– 6 filctoll

– 6 segédletkártya

– 1 játékszabály

További információk

Játékosok száma

1-6

Játékidő

20

Ajánlott életkor

7+