NOTTINGHAM BÍRÁJA

9,990Ft

3-5
60
8+

Elfogyott

Leírás

Ajánlott korosztály: 8 éves kortól

Játékosok száma: 3-5 játékostól

Játékidõ: 60 perc

Itt a vásárnap, és áruiddal rendesen megrakodva megérkeztél Nottinghambe – az egyetlen utadban álló akadály közted és a megérdemelt haszon közt a kapzsi bíró. Vesztegesd meg, hazudj a képébe, vagy akár… mondd meg neki az igazat!

A Nottingham bírájában kereskedõként blöfföléssel, csempészéssel és ügyes megvesztegetéssel kell minél nagyobb haszonra szert tenni – vagy éppen bíróként elcsípni a füllentõ árusokat.

A blöff, a vesztegetés és a csempészés játéka

János herceg aranyéhsége már túl messzire ment! Nincs az a kereskedõ, aki képes lenne az elmúlt idõk adóterheit becsületes munkával megfizetni! Ráadásul azt a kapzsi nottinghami bírát is a nyakukra szabadította! Azóta minden szekeret, sõt, minden kosarat átnézet “csempészettnek” titulált áru után kutatva. És az elkobzott tárgyakkal tudja mindenki, mi lesz: megy a magánvagyonba! Az egyetlen egy szerencse, hogy a város kereskedõi jobban ismerik ezt a bírát, mint maga János herceg. Persze elõször ijesztõnek tûnhet, ahogy a város kapujában strázsál, de az igazat megvallva, a bíró úrnak sincs ellenére a földi hiúságokból álló béren kívüli juttatás, ha ezért csak kicsit félre kell néznie…

A Nottingham bírája társasjátékban minden játékos arra fog törekedni, hogy minél több és nagyobb értékû árut juttasson a standjához. A játékosok megnézik kártyáikat, majd néhányat a zsákjukba raknak, ezután egyesével bejelentik az aktuális bírónak, mit szállítanak. Mivel csak legális árut mondhatnak, és abból is csak egyfélét, ezért néha bizony kénytelenek lesznek hazudni – annál is inkább, mert a csempészáruk nagyobb hasznot hozhatnak… A bíró megvizsgálhatja a gyanús árusok zsákját, és ha olyan cikkre bukkan, amirõl az árus hazudott, akkor büntetést szed tõle. Az árusok különbözõ szívességek ígéretével, esetleg némi pénzzel megpróbálhatják megvesztegetni a bírót, de dönthetnek úgy is, hogy minden további alkudozás nélkül megengedik az átvizsgálást, hiszen ha igazat mondtak, a bíró fizet nekik a jogtalan gyanúsítgatás okozta kellemetlenségek miatt. A bíró tisztsége körrõl-körre tovább vándorol, tehát vigyázz, mit ígérsz, és kivel tolsz ki!

Tartalom:

216 Árukártya (legális áruk, csempészáruk, királyi áruk)

110 Pénzérme

1 Bíró jelölõ

5 Kereskedõ stand

5 Tarisznya

További információk

Játékosok száma

3-5

Játékidő

60

Ajánlott életkor

8+