PAPAGENO

3,000Ft

2-5
15
6+

Készleten

Leírás

Ajánlott életkor: 6 éves kortól

Játékosok száma: 2 – 5 fő

Játékidő: 15 perc

Nem elég, ha járod az erdőt és fújdogálod a sípodat – a királynőnek csak úgy tudsz a kedvében járni, ha minél több és színpompásabb madarat viszel neki! Minél több fér el egy kalitkában annál jobb, szóval ha teheted, csak a legcsinosabb kis madarakat gyűjtsd be, így biztosan le tudod majd nyűgözni a királynőt!

A játék elején minden játékos maga elé tesz 3-3 kártyát, majd felfordít egyet. Ez után kezdődhet a gyűjtögetés! Fordíts fel új madarakat, cseréld ki őket, és ha úgy alakul, ne félj elcsenni egy-egy példányt ellenfeleid kalitkájából sem!

Ha sorra kerülsz, felhúzod a húzópakli felső kártyáját, és titokban megnézed, vagy elveheted a dobópakli felső kártyáját. Mind a két opció megfontolást igényel, hiszen ha a húzópakli lapja nem tetszik, ugyan eldobhatod – de akkor sajnos elvesztegettél egy kört. Viszont ha a dobópakli legfelső madarát gyűjtöd be, akkor már kötelező kicserélned azt a kártyát egy már előtted lévő kártyával. Az újonnan elvett kártya ezentúl mindenki számára jól látható módon gazdagítja madárgyűjteményed, a lecserélt kártya pedig képpel felfelé a dobópakli tetejére kerül. Mivel a játék elején a legtöbb madár képpel lefelé van előtted, a csere eléggé kockázatos: nehogy olyan madárkát engedj elröppenni, amit ellenfeleid boldogan befognak majd kalitkájukba!

Minden kártya értéke a madár tömegét szimbolizálja – a játék végén ezeket össze kell adni, és a legjobb madarász címét az nyeri, akinek a legkisebb a pontszáma!

A játék tartalma:

– 40 madárkártya, 2-től 9-ig terjedő értékekkel

– 4 pánsípkártya

– 4 elfogáskártya

– 2 tojáskártya

– 1 játékszabály

További információk

Játékosok száma

2-5

Játékidő

15

Ajánlott életkor

6+