QUADRILLA

A játék alapelve: egyszerű és mégis fantáziadús

Mi is az a QUADRILLA

A QUADRILLA® golyópályák, a szivárvány különböző színeiben pompázó tömbökből és sínekből állnak. Az üveggolyók a gyorsulásukat, és így a sebességüket is a tömbökben átvezető függőleges furatoknál történő, leesésnél kapják. A síneket mindig vízszintesen kell beépíteni, ez biztosítja azt is, hogy az adott pályaszakaszt mindkét irányba igénybe tudjuk venni.

A QUADRILLA® golyópálya végtelen lehetőséget tartogat, és segít a 3 dimenziós gondolkodás elsajátításában. A nagyon egyszerűtől a nagyon komplex építményekig bármit megépíthetünk, csak a saját és gyermekünk képzelőereje, illetve kreativitása szab határt annak, hogy mit álmodunk és építünk meg a QUADRILLA®-ból.

Készségfejlesztő hatása lassan fejlődő, átlagosan fejlett, és kiemelkedő képességű gyermekeknél egyaránt gyorsan jelentkezik. Segíti a motorikus képességek – kézügyesség, finommotorika – fejlődését, valamint a téri-térbeli összefüggések, irányok azonosítását, differenciálását. A különböző kognitív képességek (úgymint forma, nagyság, szín, mennyiség differenciálása, a problémamegoldó gondolkodás, a figyelem koncentráció és a tartós figyelem) az építés és játék használat közben észrevétlenül fejlődnek.

A játék kooperatív jellegű, nagymértékben segíti a társas kapcsolatok fejlesztését, a társas alkalmazkodást. Családi játékként játszva segíti a családtagok egymásra figyelését, kapcsolatuk harmonikusabbá válását.

A játék élvezete abban rejlik, hogy az üveggolyókat folyamatosan látjuk a pályájukon, ahogy gurulnak. Megállíthatjuk azokat, akár irányt is változtathatunk. Megunhatatlan, mivel számtalan variációjú pálya építhető belőle. Inspirál a kísérletezésre, lehetővé teszi fizikai törvényszerűségek játékos megfigyelését. Akár 1 méter magas golyópálya rendszert is építhetünk, mindig máshogyan, mindig másikat.

A QUADRILLA® golyópálya építése folyamatos visszacsatolást ad. Építés közben is tesztelhetjük a pálya ‘működőképességét’, így nem csak akkor van visszajelzésünk az eredményről, amikor teljesen elkészültünk vele, hanem menet közben is formálhatjuk a készülő golyópályát. Az építőelemek nagy száma és egymással kombinálhatósága nem határt szab a lehetőségeknek, hanem újabb és újabb utat nyit(hat) meg a gondolkodásunk előtt.

A használati útmutató, mely a készleteknek tartozéka, segít az első lépések megtételében. Jó szórakozást, esztétikai- és sikerélményt nyújt. Folyamatosan gyűjthető.

QUADRILLA® AZ ÜVEGGOLYÓ PÁLYA