CSIPKERÓZSIKA

12,490Ft

3+

Készleten

Leírás

Jellemzően egyszemélyes készségfejlesztő játék.

Ajánlott korosztály: 3 éves kortól

Játékosok száma: 1-2

60 feladvány, kölünböző nehézségi szinteken

Nagyon szép, igényes játék a labirintus szerelmeseinek.

A 60 darab feladvány 4 nehézségi szinten nyújt érdekes, izgalmas, gondolkodtató játékot. Érdemes sorrendben haladni a feladat megoldásokkal, így a gyerkőc hamar rájön a játék menetre és garantált lesz a sikerélmény.

A Csipkerózsika fejleszti a logikus gondolkodást, előretervezést, problémamegoldást, térbeli tájékozódást és vizuális érzékelést.

A játékszabály a különböző játékmódokban más-más szabályt ír elő.

1. Sárkány nélküli feladványok 3 éves kortól

– Válassz egy feladványt. Tedd fel a 4 játékelemet a táblán belülre, ahogy a feladványban látható. Minden játékelem sarkában különböző színű virág van, hogy könnyebben megtaláld a helyét. Fontos a pontos másolás, tehát már ez egy feladatnak tekinthető. Tedd a kastélyt a piros virággal jelölt elemre. A lovag a labirintus bejáratától indul. Csipkerózsika a kastélyba van bezárva, ezért tedd a bejáratához, hogy a lovag megmenthesse!

– A feladványok felében a lovaggal kell játszanod, míg a másik felében Csipkerózsikával:

* kék nyíl ( Lovag )- találd meg a labirintus bejáratától a kastély bejáratáig az utat, elindulva a lovagtól, végigvezetve a lovag figuráját az útvesztőben.

* sárga nyíl ( Csipkerózsika )- találd meg a kivezető utat a kastélytól indulva a labirintus bejáratához. Segítsd Csipkerózsikát, hogy elmeneküljön a sárkánytól!

Az útvonalkeresés közben nem emelheted fel a Lovagot és Csipkerózsikát, ők nem tudnak falat mászni, vagy átugrani falon.

– Megtaláltad a megoldást, ha a Lovag eljutott Csipkerózsikához, vagy ha Csipkerózsika kijutott az útvesztőből.

A feladványhoz tartozó legrövidebb megoldást megtalálod a lap hátoldalán.

2. Sárkányos feladványok 5 éves kortól

– Válassz egy feladványt! Tedd fel a 4 játékelemet a táblán belülre, ahogy a feladványban látható. Minden elem sarkában különböző színű virág van, hogy könnyebben megtaláld a helyét. Tedd a kastélyt a piros virággal jelölt elemre. A Lovag a kastély bejáratától indul. Csipkerózsika a kastélyban van bezárva, ezért tedd a bejáratához, hogy a Lovag megmenthesse!

– Ezekben a feladványokban a Sárkányt kell segítened. Találd meg a megfelelő helyet a sárkány figurájának, ahol pontosan beilleszkedik a labirintus falaiba.

Néhány feladványban a kastélyba több út is vezet a labirintuson át. A sárkány figurája is több helyre beférhet. Azonban minden feladványban pontosan egy megoldás van, ahol a sárkány az összes kastélyba vezető útvonalat leblokkolja.

– Megtaláltad a megoldást, ha a lovag semmiképpen nem tudja elérni a kastélyt anélkül, hogy a sárkánnyal össze ne futna. Minden feladványnak pontosan egy megoldása van, amit a feladat hátoldalán tudsz ellenőrizni.

A feladványfüzetben tippeket is olvashatunk a gyártótól.

Tartalma:

Tábla, kastély, Sárkány, Csipkerózsika és Lovag figura, képes mesekönyv, szabályfüzet 60 feladvánnyal és megoldásaikkal

További információk

Játékosok száma
Játékidő
Ajánlott életkor

3+