ELVARÁZSOLT LABIRINTUS

10,990Ft

Készleten

Leírás

Családi társasjáték.

Ajánlott korosztály: 6 éves kortól

Játékosok száma: 2-4

Puff, au! A kis varázsló meglepetten dörgöli a szemét. Ki rakott ide falat? És miért nem látom?

A varázslótanoncok kíváncsian próbálják felfedezni az elvarázsolt labirintust. Fontos feladatuk van mára: meg kell keresniük a varázsjeleket! Mi sem lenne egyszerûbb, ha a nagy varázslók néhanapján nem tréfálnák meg a gyerekeket. Bizonyos útvonalak varázslatos módon zárva maradnak, míg máshol titkos átjárókra lelhetünk.

Minden játékos megpróbálja bejárni az elvarázsolt labirintust, és elsõként gyûjteni össze öt varázsjelet.

Helyezzük a dobozt az asztal közepére, és tegyük bele a földalatti labirintust.

Ezt követõen helyezzük be a falszakaszokat.

A falak szabadon elhelyezhetõk, de fontos, hogy minden mezõnek legyen legalább egy bejárata. Az esetleges fölös falszakaszokat félretesszük.

Amikor elkészültünk a labirintussal, helyezzük rá a padlólemez-táblát. A varázsjelekkel teli zsákot a tábla mellé helyezzük. Húzzunk egy korongot a zsákból, és tegyük le képpel felfelé a tábla mellé, hogy mindenki láthassa. Ezt követõen forgassuk meg többször a dobozt, és közben mondjuk el a varázsigét: „Labirintus, pörögj-forogj, tûnjenek el a falak, megleljük az utakat”.

Minden játékos kiválaszt egy varázslót, és megfog egy fémgolyót is. Mindenki a hozzá legközelebb esõ sarokból indul. Két játékos esetén válasszunk két egymással átlósan szemben lévõ sarkot. Helyezzük a varázslónkat a sarokban lévõ startmezõre, majd óvatosan helyezzük a padlólemez alatt a figura alá a fémgolyót, hogy a varázslóban lévõ mágnes megtartsa azt.

Az a játékos kezd, aki utoljára tévedt el valahol. A célunk mindig az, hogy elsõként érjünk el arra a mezõre, amelyiken a zsákból kihúzott korongon látható varázsjel van. Amelyik játékoson van a sor, dob egyet a dobókockával, majd annyit lép (fölfelé, lefelé, balra vagy jobbra, de nem átlósan) a varázslóval, amennyit a kocka mutat (vagy kevesebbet, ha nincs többre lehetõség).

A varázslót a táblán csúsztatva, onnan fel nem emelve kell mozgatni. Az egyik mezõrõl a másikra fürgén kell áthaladni, tilos lassú mozgatással próbálgatni, van-e fal a két mezõ között. Mások varázslótanonca mellett elhaladhatunk, de nem állhatunk meg a körünk végén ugyanazon a mezõn, ahol másik játékos áll.

Ha falnak ütköztünk, a golyó leesik, és kigurul a doboz valamelyik sarkába. Ilyenkor már nem marad több lépésünk a játékban. Vegyük ki a golyót, tegyük a varázslótanoncot a saját kezdõ mezõnkre, majd tegyük alá a golyót. A sarokból úgy lehet a legkönnyebben kivenni a golyót, hogy odatesszük a varázslót, és azzal húzzuk ki lassan, felfelé. Ezután a tõlünk balra ülõ játékos következik.

Amikor egy varázsló eljut a kívánt varázsjelig a labirintusban, elveheti a jelet tartalmazó korongot. Ezután húzni kell egy új jelet a zsákból, és letenni az asztalra, hogy mindenki lássa. Ha egy másik játékos éppen ezen a jelen áll, megkapja a korongot.

A játéknak akkor van vége, amikor egy varázslótanonc megszerzi az ötödik varázsjel-korongját is: õ a nyertes…

A doboz tartalma:

Többszintes játéktábla egy föld alatti labirintussal és egy padlólemez-táblával

24 fa falszakasz

24 varázsjellel ellátott korong

1 vászonzsák

1 különleges kocka (az oldalain 1, 2, 2, 3, 3, 4 értékkel)

4 varázsló (piros, kék, sárga és zöld színben)

4 fémgolyó

Játékszabály

További információk

Játékosok száma
Játékidő
Ajánlott életkor