FA KÉSZSÉGFEJLESZTŐ – ABAKUSZ

4,990Ft

3-7

Elfogyott

Leírás

Számolj ennek a klasszikus abakusznak a segítségével!

Ajánlott életkor: 3-7 éves korig

A játék mérete: 30 x 30 x 7 cm; súlya: 0,95 kg

Az abakuszon 10 sor található, mindegyiken 10-10 kiváló minőségű fából készült, színes gyönggyel. Csúsztasd el a gyöngyöket a rúdon, hogy gyermeked könnyen, vizuálisan is megértse a számokat és a számolási alapelveket, valamint felfedezzen mintákat és megismerje a színeket. A játékhoz most izgalmas kiegészítő feladatleírást biztosítunk.

1. Csúsztass egy pár gyöngyöt az abakusz egyik oldalára. Kérd meg gyermekedet, hogy ugyanannyi gyöngyöt mozgasson Ő is az alatta lévő sorban azonos oldalra. Ugyanezt megteheted egy ismétlődő mintával is. Párosítsd a 10 gyöngyöt (pl. 3db – 1db – 3db – 1db – 2db), majd kérd gyermekedet, hogy ismételje meg ugyanezt az alatta lévő sorban.

2. Csúsztass egy pár gyöngyöt az abakusz egyik oldalára. Kérd meg gyermekedet, hogy számolja meg, mennyit csúsztattál el és mennyi maradt a másik oldalon. Számoljon gyermeked 1-től 100-ig, ahogy haladtok egyik sorról a másikra.

3. Kérd meg gyermekedet, hogy készítsen egyszerű alakzatokat a gyöngyök több sorban való elcsúsztatásával. Készíthet például: négyezetet, háromszöget, téglalapot, gyémánt alakzatot, vagy egy tökéletesen függőleges vagy átlós egyenest.

4. Válassz egy számot és mondd meg gyermekednek, hogy hányféleképpen kaphatja azt meg két szám összegeként, majd kérd meg, hogy a gyöngyök segítségével mutassa meg Neked. (pl. 10-re gondolsz, akkor (9+1, 8+2, 7+3, 6+4, 5+5, 4+6, 3+7, 2+8, 1+9)

5. Végezzetek el egyszerű matematikai műveleteket, összeadást, kivonást, egyszerűbb szorzást és osztást úgy, hogy az első számot az első soron, majd a második számot a második soron állítod be, gyermeked pedig az eredményt a harmadik soron adja meg (pl.: 7-3=4). Állíts be az első és a második sorra 1-1 számot, majd vezényszóra add meg az elvégzendő műveletet (összeadás). Gyermekeid akár versenyezhetnek is, hogy ki rakja ki előbb az eredményt.

6. Rajzolj le vagy mondj gyermekednek egy betűt, amit ki kell raknia az abakuszon. Kezdetnek az A, E, I, L betűk jók lehetnek.

További információk

Játékosok száma
Játékidő
Ajánlott életkor

3-7