NIDAVELLIR

12,490Ft

2-5
45
10+

Készleten

Leírás

Ajánlott életkor: 10 éves kortól

Játékosok száma: 2 – 5 fő

Játékidő: 45 perc

Egy millenniumnyi béke ér hirtelen véget, ahogy az ősi gonosz kitör börtönéből és bosszúra szomjazva fogvatartói ellen indul. Ám a fogvatartók… nos, maradjunk annyiban, hogy ők már nem szomjasak.

Nidavellir a törpék mérhetetlen kincsektől gazdag birodalma, ahol a jólét már egy ezredéve tart, és ez bizony a birodalom lakóin is meglátszik. A jóféle serital patakokban folyik, a tavernák sosem zárnak be, az utcákon a mulatozás és tivornyázás kakofóniája hallik.

Azonban Fafnir, a mérhetetlenül kapzsi és gonosz sárkány lerázta magáról láncait, melybe mégy a hegyek is beleremegtek, és a törpék vére ezer év óta először megfagyott. A duhajkodás és dőzsölés kora véget ért, eljött az idő, hogy a törpék ismét munkába álljanak.

Legalábbis gondolhatnánk ezt, ugye? A helyzet azonban az, hogy ezek a mihaszna, léhűtő alakok fittyet hányva a közelgő végzetre, továbbra is főállásban töltik a kocsmákat, és még a kisujjukat sem mozdítják, hogy hadba szerelkezzenek.

Ezért hát nektek, elvalandoknak, nemesi születésű hadvezéreknek kell népetek élére állni, és a haza, becsület és bajtársiasság fényében seregbe toborozni… áh,mit szépítsük? Menjetek a kocsmákba és fizessétek le ezeket a semmirekellőket, hogy végre megmozdítsák elkényelmesedett ülepüket!

Így tehát erszényeitekkel, amik a játék elején nem túl vaskosak, felszerelkezve kell a birodalom 3 leghíresebb és legkiválóbb kocsmáját bejárnotok, és egymást felül licitálva felbérelnetek a sert vedelő törpéket magatokhoz csábítani. Mert hát szép dolog a hazaszeretet, de a nap végén mégis csak a jól mért aranyért mérik ki a következő korsót!

A játék tartalma:

– 118 kártya (54 x 80 mm)

– 3 kocsmacégér

– 5 királyság térképtábla

– 3 drágakőcsere jelölő

– 6 drágakő

– 60 aranyérme

– 1 királyi kincstár

– 4 kártyatartó

– 1 pontozótömb

– 1 játékszabály

További információk

Játékosok száma

2-5

Játékidő

45

Ajánlott életkor

10+