PIOU PIOU KÁRTYAJÁTÉK

3,450Ft

2-5
10
5+

Csibekeltető kártyajáték a Djecotól.
Nagyon aranyos kártyajáték, ahol a logika és a jó taktika győz!

 

Készleten

Leírás

A játék célja: 3 kiscsirkét „kikelteni”.

Játékszabály:
Helyezzük a tojáskártyákat kupacban középre a tojás képpel felfelé.

Keverjük meg a lapokat. Osszunk ki 4 lapot minden játékosnak és a maradék lapot tegyük pakliba és azt tegyük a tojás kupac mellé középre. A legfiatalabb játékos kezd. A játék az óramutató járásának megfelelő irányban halad. Amikor rákerül a sor a játékosra, akkor választhat:
– az egyik játékfeladatot hajtja végre (ld. késõbb)
– bedobja az egyik lapját

A forduló végén a játékosnak ki kell egészítenie a lapjait, hogy mindig 4 legyen a kezében. Azután a következõ játékos jön.

Játékfeladatok:
– Vegyél fel egy tojást: Felmutatva 3 kártyát (kakas+tyúk+fészek), a játékos vehet egy tojás kártyát. Maga elé helyezi a tojás oldalával felfelé.

– Adj életet egy csirkének: A játékos bemutat 2 “tyúk” kártyát és közben imitálja egy tyúk kotkodácsolását. Akkor felfordít egyet a tojás kártyái közül és így kikelt egy új kiscsirkét.

– Vegyél egy tojást egy másik játékostól: A játékos bemutat egy “róka” kártyát egyik ellenfelének és elkéri egy tojás kártyáját (csirkét nem vehet el). A játékostárs visszatámadhat úgy, hogy bemutat 2 “kakas” kártyát (amit aztán be kell dobnia középre és azonnal 2 új lapot húz az eldobott lapok helyett).

Minden kártyát, amit bemutattak a játékosok azután be kell dobni középre és helyettük új lapot kell húzni középről. Amikor a pakli elfogyott, valaki megfordítja a bedobott lapokat és így új pakli keletkezik.

Figyelem: Senki nem fordíthatja fel azonnal a húzott tojást (vagyis keltheti ki a kiscsirkét)

Ki nyer? Az nyer, aki először tud 3 kiscsirkét „kikelteni”.

További információk

Játékosok száma

2-5

Játékidő

10

Ajánlott életkor

5+

  • 47 kártya
  • 18 tojás