0
Akció!

ALCATRAZ – SZÖKÉS A BÖRTÖNBŐL turkáló

3,300Ft

10+

Készleten

Leírás

HASZNÁLT, HIÁNYTALAN, A JÁTÉK JÓ ÁLLAPOTÚ, CSOMAGOLÁS NAGYON ROSSZ ÁLLAPOTÚ, -40% KEDVEZMÉNNYEL

Jellemzően egyszemélyes készségfejlesztő játék a SMARTGAMEStől.

Ajánlott korosztály: 10 éves kortól

Játékosok száma: 1-2

A SZÖKÉS A BÖRTÖNBŐL egy logika alapú játék, mely a 4. dimenzióba kalauzol el minket – az időbe. Ha ki szeretnénk jutni a börtönből, biztosaknak kell lennünk abban, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyünk. Az őrök a börtön egész területét monitorozzák, kameráikkal figyelve minden lépésünket. De a monitorok egyik kamera képéről a másikra váltanak, így nem láthatnak mindig mindent. Ahogy a monitorok a különböző színű zónák között mozognak, talán lehetőség nyílik a kijutásra. De vajon ki tudjuk-e cselezni a kamerákat és megszökni, mielőtt az őrök észrevennének?

Előkészületek

Válasszunk egy feladatkártyát és helyezzük képpel felfelé a táblánkra. Rendezzük át a falakat a képen látható módon.

 – Helyezzük el rabunkat a kezdőmezőn: egy szürke mezőre, melyen a feladatkártya száma látható. Helyezzük a létrát a második szürke mezőre, úgy hogy átjuthassunk a falon túlra.

 – Pörgessük át a monitor jelzőt, ami a fő figyelőtoronyban található, amíg pirosra nem vált.

A játék

Fordulókra oszlik a játék: először mozgassuk a rabunkat, utána fordítsunk egyet a monitor jelzőn, utána újra mozoghatunk. Figyeljünk rá, hogy

 – a rabunk soha nem érkezhet olyan mezőre, melynek egyezik a színe a monitorjelzőével, mivel akkor az őrök észreveszik a kamerák segítségével, és elfogják;

 – a rabunk 1, 2 vagy 3 mezőt léphet fordulónként vízszintesen és függőlegesen egyaránt;

 – Miután mozogtunk, mindig fordítsunk egyet a monitorjelzőn, a nyíl által mutatott irányba.

Megoldás:

Amikor a rabunk eléri a létrát, anélkül, hogy az őrök észrevették volna, megoldottuk a feladatot, kijutottunk. Minden feladathoz egy megoldás tartozik. Bár a rabunk kijuthat úgyis, hogy több kört is megtesz, ne felejtsük el, hogy az idő múlásával egyre nagyobb a felfedezés veszélye.

Ötletek

 – Figyeljünk a monitorjelzőn látható következő színre. Ne helyezzük rabunkat olyan mezőre, mely szín hamarosan a kamera látóterébe kerül.

 – A monitor színsorrendje nem változik. Vajon előnyödre tudod-e fordítani ezt a tudást? A sorrendje piros-zöld-kék-piros-zöld.

 – Ha elkapnának, visszakerülsz a kezdő mezőre és újra megpróbálkozhatsz a kijutással.

 – Alcatrazban minden lépés nagyon fontos, egy apró kis félrelépés az elkapásodat eredményezheti. Miért nem próbálkozol meg többször is az adott feladattal, hogy tökélyre fejleszthesd menekülési technikádat?

 – A játékot ketten is játszhatjátok, egyikőtök a rab, a másik pedig az őr szerepébe bújva.

További információk

Játékosok száma
Játékidő
Ajánlott életkor

10+