ÚTZÁR

8,000Ft

7+

Készleten

Leírás

Jellemzően egyszemélyes, és opcionálisan bővíthető készségfejlesztő játék.
Jellemzően egyszemélyes készségfejlesztő játék.

Ajánlott korosztály: 7 éves kortól

Játékosok száma: 1-2

Válasszunk ki egy feladatot a könyvből. Helyezzük el a kis piros autót és a megadott épületeket a feladatban megadott módon.

Ezek az elemek fixek – a játék folyamán nem mozdíthatjuk el őket a helyükről.

Helyezzük fel a 6 rendőrségi autót úgy, hogy körbevegyék az ellopott piros autót és megakadályozzák a menekülésben. Ne felejtsük, hogy:

 – a piros autó nem menekülhet ki a rendőrautókon illetve épületeken keresztül;

 – a piros autó nem mozoghat átlósan.

Azt hiszed, hogy máris megoldottad a feladatot? Ne felejtsd el, hogy az összes rendőrautót fel kell helyezni a táblára, még ha nincs is mindegyikre szükség a kis piros autó akadályozásához. Ha úgy gondolod, hogy megoldottad, lapozz a könyvben és ellenőrizd le, hogy valóban a jó megoldást sikerült-e megtalálnod, hiszen minden feladathoz csak egyetlen helyes megoldás létezik.

A játék tartalma:

 1 piros autó,

 4 épület,

 6 rendőrautó,

 60 feladatot tartalmazó könyv.

Ötletek, javaslatok:

 – Az útzár egy logikai játék. A rendőrautók gyors felhelyezése és próbálgatások helyett próbáld inkább átgondolni a feladatot, így sokkal hamarabb fogsz helyes megoldáshoz jutni.

 – Alaposan tanulmányozd át a feladatot és próbáld megtalálni a leggyengébb pontot benne. A legtöbb darabot csak egy helyre lehet beilleszteni, de van, amely több helyre is illeszkedhet első ránézésre. Segít fejleszteni a logikai készséget, és a memóriát. Mindig szisztematikusan haladjunk így fogjuk tudni a legrövidebb idő alatt megoldani a feladatokat.

 – Fejleszti a logikai következtetést, stratégiai előretervezést, képfelismerést és térlátást.

További információk

Játékosok száma
Játékidő
Ajánlott életkor

7+